Recordtransport Boka Vanguard

Met het allergrootste halfafzinkbare zware-ladingschip ter wereld, de in BOKA Vanguard herdoopte Dockwise Vanguard, gaat Boskalis de grenzen op het gebied van het vervoer van zware lading verder verleggen.

Boka Vanguard gaat zwaarste lading ooit vervoeren

Dit gebeurt binnenkort met het transport van een groot Floating, Production, Storage & Offloading (FPSO) vaartuig met een gewicht van circa 90.000 ton. Dit staat volgens Boskalis gelijk aan het gewicht van circa 300 Boeing 747’s. Het is hiermee gelijk de zwaarste lading die ooit door een halfafzinkbaar zwaartransportvaartuig is vervoerd. De naam van zowel de FPSO als het transportproject is niet bekend gemaakt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer