Zweeds jacht zeilt veiligheidszone platform binnen

Medewerkers van de Kustwacht hebben het afgelopen weekend een Zweeds zeiljacht betrapt dat op de Noordzee de veiligheidszone van een platform was binnengevaren. De schipper kreeg een fikse boete opgelegd.

Zweeds jacht zeilt veiligheidszone platform binnen

De Maritieme Politie schrijft op haar website dat een handhavingsmedewerker op het kustwachtcentrum een ‘onbekend radarcontact’ op de radar zag. Om na te gaan waar het om ging werd het kustwachtvaartuig Visarend er op afgestuurd. Eenmaal ter plaatse bleek het om een Zweeds jacht te gaan, dat dicht in de buurt van het platform zeilde.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Zweeds jacht zeilt veiligheidszone platform binnen | Schuttevaer.nl

Zweeds jacht zeilt veiligheidszone platform binnen

Medewerkers van de Kustwacht hebben het afgelopen weekend een Zweeds zeiljacht betrapt dat op de Noordzee de veiligheidszone van een platform was binnengevaren. De schipper kreeg een fikse boete opgelegd.

Zweeds jacht zeilt veiligheidszone platform binnen

De Maritieme Politie schrijft op haar website dat een handhavingsmedewerker op het kustwachtcentrum een ‘onbekend radarcontact’ op de radar zag. Om na te gaan waar het om ging werd het kustwachtvaartuig Visarend er op afgestuurd. Eenmaal ter plaatse bleek het om een Zweeds jacht te gaan, dat dicht in de buurt van het platform zeilde.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer