Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Tweede Kamer stemt in met anti-piraterijwet

DEN HAAG [update]

De Tweede Kamer heeft dinsdag 13 maart, met een meerderheid met 89 stemmen vóór en 61 tegen, ingestemd met de Wet ter Bescherming Koopvaardij, in de wandelgang ‘anti-piraterijwet’. De maritieme sector reageert zeer verheugd. De wet maakt inzet van bewapende particuliere maritieme beveiliging tegen piraterij aan boord van Nederlandse koopvaardijschepen mogelijk.

1 / 2
Tweede Kamer stemt in met anti-piraterijwet

Tweede Kamer stemt in met anti-piraterijwet

Door de Wet ter Bescherming Koopvaardij van de Kamerleden Han ten Broeke (VVD) en Martijn van Helvert (CDA) kunnen de zeevarenden aan boord van Nederlandse schepen voortaan veilig varen, als in een volgende parlementaire ronde de Eerste Kamer ook akkoord gaat met de wet. De beide indieners zullen daar ook hun wetsvoorstel ‘met veel genoegen’ verdedigen, liet Ten Broeke in een kort dankwoord aan de Tweede Kamer weten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook