Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Clip #41 Sea Pioneer aan de ketting: interview met havendominee Leon Rasser

AMSTERDAM

De Sea Pioneer, een op de Marshalleilanden geregistreerde tanker, ligt sinds 6 december vorig jaar aan de ketting, nadat een schuldeiser er beslag op heeft laten leggen. Sindsdien wacht de achttienkoppige bemanning, afkomstig uit de Filipijnen en Pakistan, op zijn salaris.

1 / 1
Clip #41 Sea Pioneer aan de ketting: interview met havendominee Leon Rasser

Clip #41 Sea Pioneer aan de ketting: interview met havendominee Leon Rasser


Tekst en video Heere Heeresma Jr
Omdat de Sea Pioneer aan de boeien in de Amerikahaven ligt, kan de bemanning niet aan de wal. Gealarmeerd door de Havendienst nam havendominee Leon Rasser, verbonden aan het Seaman’s Centre Amsterdam, poolshoogte aan boord en trof een desolate situatie aan.

Hierop attent gemaakt door Chris Burgemeester, manager van het Seamen’s Centre, hebben verscheidene havenbedrijven zich het lot van de bemanning aangetrokken, terwijl dominee Rasser de pers benaderde.

Onze Amsterdamse verslaggever Heere Heeresma jr. maakt korte video’s (clips) voor Schuttevaer.nl. Is er een kwestie waarover u zich in een video-interview zou willen uitspreken? Dan kunt u contact opnemen met Heere Heeresma jr. via heeresma@hotmail.com. Zijn ‘clips’ zijn terug te vinden bij Schuttevaer Dossiers.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook