Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

ZEEVRACHTENMARKT: Vraag naar ruwe olie groter dan aanbod

ROTTERDAM

Stormen ontregelden de afgelopen week vooral het lossen van capesizers. Daardoor daalde de gemiddelde charterhuur licht tot $ 22.000 per dag. Dat die daling gemiddeld beperkt bleef, kwam doordat de huren op de Atlantische routes iets stegen. Opvallend is verder dat China besloot enkele kolenmijnen te sluiten. China neemt de aanpak van het klimaat serieus en probeert het kolenverbruik sterk te verminderen.

Zowel op de Atlantische routes als in het Verre Oosten daalde het ladingaanbod voor de supramaxen. De gemiddelde charterhuur zakte tot rond $ 12.000 per dag. Maar er wordt op korte termijn een verbetering verwacht door meer export van graan vanaf Australië en meer invoer van nikkel door China.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook