Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

KVNR-directeur Martin Dorsman naar ECSA

ROTTERDAM

Martin Dorsman, directeur van de Nederlandse redersvereniging KVNR, is per 1 november 2017 benoemd tot secretaris-generaal van de ECSA, de European Community Shipowners’ Associations. Deze positie kwam vacant door het vertrek van Patrick Verhoeven.

Martin DorsmanMartin Dorsman trad 1 september 2006 in dienst van de KVNR, eerst als plaatsvervangend directeur en vanaf juni 2011 als directeur. Hij vervulde veel internationale posities bij zowel de ECSA als bij de ICS, de mondiale koepel van redersverenigingen.

De internationale scheepvaart staat voor grote uitdagingen, zegt de nieuwe ECSA-secretaris-generaal. Een zeer belangrijke betreft het verder vergroenen, waardoor de CO2-uitstoot van de scheepvaart fors gaat afnemen.

‘De scheepvaart moet onderdeel zijn van de oplossing van het klimaatvraagstuk. Als secretaris-generaal van de ECSA kan ik daar een belangrijke rol bij spelen, samen met de internationale partners van ECSA’, aldus Martin Dorsman. ‘Tegelijkertijd dient Europa een aantrekkelijke vestigingslocatie te blijven voor reders, gezien de centrale positie van de scheepvaart in de maritieme cluster. Ook hier ligt een grote rol voor ECSA.’ (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook