Eis Nautilus: ‘Geen gedwongen ontslag bij Stena

Niemand ongewild de deur uit en als twee schepen zo nodig moeten worden vervangen, kan dat ook met bareboatcharters, gehuurde schepen zonder bemanning. Dat is wat vakbond Nautilus International namens zijn leden de Stena Line-directie heeft voorgesteld.

Het vakbondsvoorstel is een antwoord op het voorgenomen besluit van Stena Line een timecharter-contract, inclusief volledige bemanning af te sluiten voor twee nieuwe schepen, waarbij de huidige RoRoschepen Capuchine en Severine per januari 2018 uit de vaart worden genomen. De bemanningen op deze schepen zijn dan dus niet meer nodig en de directie sluit gedwongen ontslagen niet uit. Dat resulteerde in onrust en woede onder de werknemers van Stena Line.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer