Reders willen helft minder CO2 uitstoten in 2050

De internationale zeevaart blijft zich inzetten voor terugdringing van de CO2-uitstoot. Maar pleit dan wel voor wereldwijde afspraken. Voorkomen moet worden dat een concurrentievervalsende lappendeken van milieuregels ontstaat. De reders willen onder meer dat de uitstoot per tonkilometer in 2050 met de helft is verminderd. De KVNR spreekt van ‘een grote doorbraak’.

‘Zeevaart gaat verder dan de luchtvaart’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Reders willen helft minder CO2 uitstoten in 2050 | Schuttevaer.nl

Reders willen helft minder CO2 uitstoten in 2050

De internationale zeevaart blijft zich inzetten voor terugdringing van de CO2-uitstoot. Maar pleit dan wel voor wereldwijde afspraken. Voorkomen moet worden dat een concurrentievervalsende lappendeken van milieuregels ontstaat. De reders willen onder meer dat de uitstoot per tonkilometer in 2050 met de helft is verminderd. De KVNR spreekt van ‘een grote doorbraak’.

‘Zeevaart gaat verder dan de luchtvaart’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer