Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

ZEEVRACHTENMARKT: Gebruikte schepen onbegrijpelijk duur

ROTTERDAM

Wanneer is niet bekend maar de scheepvaart kan er maar beter rekening mee houden dat er wetgeving op komst om de CO2-uitstoot te beperken. De zeevaart stoot veel CO2-uit en daar zal iets op moeten worden gevonden.

Het gaat de supramaxen (40.000-65.000 dwt) momenteel niet voor de wind. De gemiddelde charterhuur daalde tot rond $ 8480 per dag. Het enige lichtpunt zijn de kolenreizen in het Verre Oosten, waar de voorraden worden aangevuld voordat het moesson-seizoen begint.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook