Baggervloot op heavylifter naar Egypte

Na in het Calandkanaal de FPSO Western Isles te hebben gelost, is het Chinese zwaartransportvaartuig Xin Guang Hua geladen met een aantal baggervaartuigen van Van Oord. Dit zijn de via de float-on methode geladen splithoppers Johannis de Rijke en Johan van Veen, de backhoe dredger Razende Bol en het surveyvaartuig Geo Explorer.

Baggervloot op heavylifter naar Egypte

Het op één na grootste zwaartransportvaartuig ter wereld, eigendom van COSCO Shipping, moet deze baggervloot in Egypte afleveren. De 255 meter lange Xin Guang Hua heeft een werkdek van 208 meter lang en 68 meter breed. Dit is ruim voldoende om al deze Van Oord-vaartuigen aan boord te kunnen opstellen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Baggervloot op heavylifter naar Egypte | Schuttevaer.nl

Baggervloot op heavylifter naar Egypte

Na in het Calandkanaal de FPSO Western Isles te hebben gelost, is het Chinese zwaartransportvaartuig Xin Guang Hua geladen met een aantal baggervaartuigen van Van Oord. Dit zijn de via de float-on methode geladen splithoppers Johannis de Rijke en Johan van Veen, de backhoe dredger Razende Bol en het surveyvaartuig Geo Explorer.

Baggervloot op heavylifter naar Egypte

Het op één na grootste zwaartransportvaartuig ter wereld, eigendom van COSCO Shipping, moet deze baggervloot in Egypte afleveren. De 255 meter lange Xin Guang Hua heeft een werkdek van 208 meter lang en 68 meter breed. Dit is ruim voldoende om al deze Van Oord-vaartuigen aan boord te kunnen opstellen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer