Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Noorwegen legt slooprijpe Tide Carrier aan de ketting

OSLO

Het Noorse milieudirectoraat heeft dinsdag 4 april de barge carrier Harrier in de haven van Gismarvik aan de ketting gelegd. Het schip (dat tot voor kort Tide Carrier heette) mag de haven niet verlaten totdat is aangetoond dat het schip niet illegaal wordt gesloopt. Verder vraagt het directoraat garanties dat het oliehoudend afval aan boord verantwoord wordt verwerkt.

De 263 meter lange voormalige Tide Carrier kreeg eind februari motoruitval voor de kust van Noorwegen. Het was kort daarvoor vanuit het Noorse Hoylandsbygd vertrokken met aan boord 20 bemanningsleden. De reis strandde al voor de Noorse kust bij Jaeren. Nadat een ankerpoging was mislukt en de Harrier op de kust dreigde te lopen, werd ze 23 februari onder moeilijke condities de haven van Gismarvik binnengesleept. Een deel van de bemanning moest per helikopter worden geëvacueerd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook