Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zeevrachtenmarkt: Indonesië gaat weer ertsen exporteren

Papendrecht

De viering van het Chinese Nieuwjaar duurt officieel een week. Maar miljoenen Chinezen in de steden trekken naar familie op het platteland en zijn veelal langer dan zeven dagen weg. Het duurt dus wel wat langer voordat het land weer ‘normaal’ functioneert.

Voor de capesizers is de belangrijkste vraag of China dit jaar weer zoveel kolen en ijzererts zal invoeren als in 2016. Met name in de Verenigde Staten is er veel oppositie tegen de invoer van Chinees staal en ook in andere landen wordt regeringen gevraagd actie te ondernemen tegen de invoer van (te) goedkoop staal. Daarnaast voelen de capesizers de concurrentie van het toenemende aantal VLOC’s (very large ore carriers) met veelal een draagvermogen van 400.000 dwt, waarvan er dit jaar zo’n 22 in de vaart komen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook