Fluvius Tamar zinkt in Het Kanaal, bemanning gered

Het voormalig Nederlands zeeschip Fluvius Tamar (ex-Abis Albufeira) is zaterdag 14 januari om 00:07 uur in slecht weer gezonken in Engelse deel van Het Kanaal (51.6703 N – 2.22583 E). Alle zeven bemanningsleden sprongen in het water; vier wisten een reddingvlot van het Finse roro-schip Norstream te bereiken, drie anderen werden opgepikt door reddingshelikopters.

Fluvius Tamar zinkt in Het Kanaal, bemanning gered

De Fluvius Tamar (4200 dwt, 2009) was donderdag 12 januari op haar eerste reis onder de nieuwe naam vertrokken van de Eemshaven naar Pasajes in Spanje. Het general cargo-schip uit de A-serie van de failliete Harlinger rederij Abis Shipping werd in november met 16 andere Abis-schepen geconfisceerd door de Rabobank en geveild. De nieuwe eigenaar is Fluvius Tamar Ltd in Bridgetown (Barbados).

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer