Kaap Hoorn-vaarders herdenken historische reis

Stichting Nederlandse Kaap Hoorn-vaarders houdt zondag 9 oktober de jaarbijeenkomst in de Oosterkerk in Hoorn. Daar ontvangt de burgemeester het eerste exemplaar van de jaarpublicatie ‘Jacob Veer, schipper naast God’.

Het programma omvat drie lezingen. Cor Scholten bijt het spits af met een uiteenzetting over de Amsterdamse zeilrederij van Starckenborg van Straten en haar kapitein Klaas Latjes. Vervolgens kijkt stuurman Gijs Sluik terug op de herinneringsreis van de expeditie Le Maire-Schouten, die de bark Europa in 2015 maakte.

Daarbij past ook het verslag over de archeologische zoektocht naar resten van het jacht Hoorn op de Argentijnse kust. Daarover komt drs. Martijn Manders of drs. René Rentinck vertellen. Tot slot reikt de stichting de Kei van Verdienste uit.

De bijeenkomst begint om 13 uur en om 13.40 uur verwelkomt voorzitter Kees van Louvezijn van de Stichting Nederlandse Kaap Hoorn-vaarders iedereen. Het programma duurt tot 17 uur, waarna Shantymen Kaap Hoorn zingen en er een maaltijd is. Opgave kan via plankenjohn@gmail.com. (SK)