Veel volk bij plons Arklow Valley

Omdat ook de scholen in Noord-Nederland aan de zomervakantie waren begonnen, kon Royal Bodewes in het Groningse Martenshoek op een grote belangstelling rekenen bij de tewaterlating zonder ceremonieel van bouwnummer 724.

ZUQ ARKLOW VALLEY

Vele honderden toeschouwers, niet alleen veel jeugd, maar zeker ook vele in de regio vakantievierende belangstellenden, waren getuige van een perfecte stapelloop. Vakkundig werd de bijna 87 meter lange Trader 5150 minibulker door de sleepboten Gruno en Gruno III van Bijma Sleepdienst Zuidbroek ‘opgevangen’. Het schip, dat als Arklow Valley in de vaart wordt genomen, is de vierde van een serie van 10 (optioneel 15) minibulkers 5150 met een dwt van 5100 ton/ruiminhoud van 221.000 cft (bouwnummers 721 tot en met 730) die de aan het Winschoterdiep gevestigde werf onder klasse van Bureau Veritas voor de Rotterdamse vestiging van Arklow Shipping uit Ierland bouwt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer