Groene ‘conro’ op maidentrip in Antwerpen

Op haar maidentrip meerde de ‘conro’ Atlantic Star woensdag 23 december voor de eerste keer af in de haven van Antwerpen. De nieuwe eenheid behoort tot de vloot van Grimaldi-dochter ACL, kan tegelijkertijd zowel containers, auto’s als rollend materieel laden en is de eerste van een generatie ‘groene schepen’. Per geladen container stoot de Atlantic Star 65% minder schadelijke gassen uit.

Groene ‘conro' op maidentrip in Antwerpen

Einde oktober werd de Atlantic Star ingezet op de transatlantische dienst met Hamburg, Göteborg, Antwerpen, Liverpool met Halifax, New York, Baltimore en Norfolk in het vaarschema. In Antwerpen meerde het schip af aan de Europaterminal.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer