Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Voorwaardelijk voor kapitein sloopschip HMS Laurence

AMSTERDAM

Voor het neerzetten van zijn schip HMS Laurence op het sloopstrand van Alang in India krijgt de Oekraïense kapitein Mykhaylo N. van het Tuchtcollege voor de Scheepvaart zes maanden schorsing van zijn vaarbevoegdheid. Hij boft, aldus het tuchtcollege.

Aflevering schip op sloopstrand India is milieudelict

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • j Teunisse

  Volgende keer eerst je drijvend materieel wat je kwijt wil optijd uitvlaggen ( handels transactie) en dan is alles een probleem voor een brievenbus firma ergen gevestigd op een kokosnoot eiland. Dus geduld hebben. Natuurlijk is het niet kies , zoals het nu gaat in India. Maar wij moeten ons belerende vinger maar beter daar steken waar het donker en warm is. Een verbetering van De erbarmelijk werkomstandigheden op de sloopstranden( niet alleen India) moeten vanuit de Indiase samenleving komen. Wat echter gezien de sociaal / culturele basis van het Indiase volk ijdele hoop zal blijven. En de Indiase politiek zich niet door buitenlanders niet veel meer laten vertellen

 • JJ Steenstra

  Alle goede bedoelingen van het milieu-idealisme daargelaten lijkt het op een politiek verantwoord vonnis uit de hoek van het braafste jongetje uit de klas.
  Lees nergens van enig begrip voor de gecompromitteerde positie als kapitein tussen de verantwoordelijkheid van de reder en de eigen verantwoording als gezagvoerder.
  Lijkt mij dat het aanspreken of straffen van de opdrachtgever hier meer op zijn plaats is.
  Het is toch een lastig verhaal aan het worden als je als kapitein bij iedere opdracht,vracht,bestemming,crew,gage,stores en ga zo maar door jezelf moet afvragen of het wel ethisch en politiek verantwoord is. En dan uiteraard bij twijfel zelf de verantwoordelijkheden van de opdrachtgever maar op je moet nemen…. wat die natuurlijk weer niet pikt…. zucht. Kromme wereld

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook