Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

En krak zei de Vestas Wind

Amsterdam

Het geluid van krakend carbon. ‘What is this? Shit!’ ‘Zero boat left!’ In de Volvo Ocean Race 2014-2015 werd in november vorig jaar de deelnemende Vestas Wind uitgeschakeld, doordat zij in het donker op het traject Kaapstad-Abu Dhabi in de Indische Oceaan op een rif knalde en brak. Navigator was de Nederlander Wouter Verbraak. Hij had het rif niet kunnen zien op zijn elektronische kaart.

1 / 2
En krak zei de Vestas Wind

En krak zei de Vestas Wind

Symposium NVKK over elektronische zeekaart

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • G. Fongers

    Vernomen bij een lezing in Vlissingen,
    VS verstrekt de kaarten en gegevens om niet . Lijkt me een goed uitgangspunt de kosten voor de gebruiker omlaag te brengen en zo bv de watersport kaarten op een hoger niveau te brengen. Ook voor buitengaats. Ook voor race zeilbootjes.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook