Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zware Kees: Nog een paar weken

op zee

De zon schijnt warm op mijn schouders en gezicht. Mijn gele bootje glijdt haast geruisloos door het water en ik doe mijn best zo min mogelijk geluid te maken wanneer ik met mijn peddel voorzichtig een slag maak. Een bruinvis laat zijn rug zien alvorens onder te duiken in de poldersloot.

Door Kees Wiersum
Vóór mij ligt een boerderij met daarnaast een bruggetje. Koeien kijken mij na en loeien een zeemansballade. Zwaluwen in de lucht maken ingewikkelde salto’s, alleen voor mij. Een halve zeemijl vóór mij blaast een walvis. Voorzichtig! Goed opletten waar het enorme dier heengaat en wanneer het duikt. Als je een klap krijgt van zijn met zeepokken begroeide staart vertel je het niet na!

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook