Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Vakbond waarschuwt na schip met onbemande brug in Kanaal

ROTTERDAM [update]

De maritieme vakbond Nautilus International slaat alarm na een recente gebeurtenis met het onder de vlag van Gibraltar varende vrachtschip Musketier. Het schip, op weg van Sint Petersburg naar Bermeo in Spanje, voer in het Nauw van Calais aan de foute kant van het verkeersscheidingsstel.

1 / 1
Vakbond waarschuwt na schip met onbemande brug in Kanaal

Vakbond waarschuwt na schip met onbemande brug in Kanaal

Geen enkele oproep van de wal kreeg respons van de Musketier. De Franse kustwacht zette als laatste redmiddel een marineheli in. De crew ontdekte dat er niemand op de brug stond. Er moest een mannetje worden neergelaten om de kapitein te alarmeren.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook