Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Bergers snijden Baltic Ace in acht stukken (video)

DEN HAAG

Bergingscombinatie Boskalis Nederland / Mammoet Salvage heeft vrijdag 3 april de berging in opdracht van Rijkswaterstaat van het gezonken schip Baltic Ace hervat. Vorig jaar werd met de berging begonnen, maar die lag tijdens de wintermaanden, het stormseizoen op de Noordzee, stil.

Het schip zonk in december 2012 na een aanvaring met het containerschip Corvus J. Het scheepswrak wordt de komende maanden in stukken gezaagd en van de bodem verwijderd. Eind 2015 moeten de restanten van de Baltic Ace opgeruimd zijn. Van de 24 bemanningsleden overleefden 13 de ramp. De lading bestond uit 1400 gloednieuwe Mitsubishi’s. De ongeveer 540.000 liter stookolie was vorig jaar juni al uit het wrak verwijderd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook