Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Jacob Stolt-Nielsen †

OSLO

Reder Jacob Stolt-Nielsen is zondag 15 februari op 83-jarige leeftijd in Oslo overleden. Stolt-Nielsen richtte in 1959 Parcel Tankers op. De rederij zou uitgroeien tot de grootste vervoerder van vloeibare chemicaliën in tankers ter wereld, Stolt Tankers.

Stolt-Nielsen was voorzitter van de Raad van Bestuur van Stolt-Nielsen Limited van de oprichting tot december 2009. Tot zijn pensionering in december 2014 bleef hij directeur.

In 1971 richtte Stolt-Nielsen Stolthaven Terminals op. Deze divisie bezit nu wereldwijd 20 terminals voor de opslag van vloeibare bulk. In 1972 begon hij met Stolt Sea Farm. Hij was hiermee een pionier in het kweken van zalm. Nu richt het bedrijf zich ook op tong, tarbot en steur.

In 1973 volgde Stolt-Nielsen Seaway A/S, het latere Stolt Offshore. Hiermee bediende hij de offshore-industrie op de Noordzee. In 1982 richtte hij uiteindelijk Stolt Tankers op.

Jacob Stolt-Nielsen laat zijn vrouw Nadia achter, evenals zijn dochters Siri en Lise, zoon Jacob B. (directeur van Stolt-Nielsen Limited) en zoon Niels Gregers (directeur en CEO van Stolt-Nielsen Limited). Stolt-Nielsen had 13 kleinkinderen.

Het concern biedt wereldwijd werk aan meer dan 5000 mensen. (PN)

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook