Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zware Kees: Vreemde waarnemingen

op zee

Samen met de derde stuurman en de hwtk zit ik op het bankje op de brugvleugel, een kop koffie in de hand. Het is 10 uur in de avond en boven ons hoofd strekt de Melkweg zich uit van horizon tot horizon. De lucht is glashelder en slechts een enkel wolkje verstoort de duizelingwekkende sterrenhemel. Er is geen maan; die komt pas veel later op.

Doordat het ook nog eens windstil is, spiegelen de sterren zich in het lome, rimpelloze zeeoppervlak. De wereld is even rustig en vredig.
Veel mensen die niet of nauwelijks met de zeevaart te maken hebben denken misschien dat varen altijd dynamisch is; anderen daarentegen menen dat een lange zeereis vooral saai is. Er gebeurt helemaal niets, zo beweren zij. Het een noch het ander is waar.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook