Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Cappuccino-bunkerfraude

DEVENTER

Reders en charteraars worden met een opzettelijk veroorzaakt cappuccino-effect tijdens het bunkeren van stookolie voor duizenden euro’s opgelicht. Het effect treedt op wanneer voor of tijdens het bunkeren perslucht door de bunkerolie wordt geblazen, die daardoor sterk opschuimt.

1 / 1
Cappuccino-bunkerfraude

Cappuccino-bunkerfraude

Visuele inspectie stookolie is essentieel

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • G. Fongers

    Deze inkomensbron is al bekend zolang er stookolie en gasolie ( brandstof ) wordt gebunkerd.
    Doet de bunkerboot ( leverancier ) het met beleid zie je ook niets aan de slang bewegen . Het kraantje bovenop de ontluchter ( bij gasolie bv ) voor de meter staat dicht zodat de lucht gewoon mee door de meter gaat. Kun je je bunkertanks niet nauwkeurig aflezen ben je gewoon het haasje. Zie je het kraantje dicht staan gewoon de politie bestellen. Niets nieuws , niets bijzonders, heel normaal . Fijne dagen en goed en gelukkig nw jaar.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook