Rederij NSB vlagt alle schepen uit

Rederij NSB uit het Duitse Buxtehude heeft besloten de 38 schepen van de maatschappij die nog onder Duitse vlag voeren, ook uit te vlaggen. Door de uitvlaggingen en het krimpen van de vloot van 118 naar 67 verliezen een kleine 500 medewerkers op zee hun baan.

In juni begon binnen de rederij de besluitvorming over de koerswijziging. Het zou voor Duitse reders te duur worden om onder Duitse vlag, en dus onder Duitse regels voor beloning, sociale lasten, verzekeringen en dergelijke, te blijven varen. De afgelopen jaren hebben Duitse reders regelmatig een beroep gedaan op de politiek, maar hun smeekbedes werden niet gehonoreerd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer