Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Rederij NSB vlagt alle schepen uit

BUXTEHUDE

Rederij NSB uit het Duitse Buxtehude heeft besloten de 38 schepen van de maatschappij die nog onder Duitse vlag voeren, ook uit te vlaggen. Door de uitvlaggingen en het krimpen van de vloot van 118 naar 67 verliezen een kleine 500 medewerkers op zee hun baan.

In juni begon binnen de rederij de besluitvorming over de koerswijziging. Het zou voor Duitse reders te duur worden om onder Duitse vlag, en dus onder Duitse regels voor beloning, sociale lasten, verzekeringen en dergelijke, te blijven varen. De afgelopen jaren hebben Duitse reders regelmatig een beroep gedaan op de politiek, maar hun smeekbedes werden niet gehonoreerd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • H.J.M. Arends

    Heel jammer dat ze hun vaderland ontrouw worden.
    Maar ja , wat kun je verwachten van NSBers 🙂

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook