Zware Kees brengt derde boek uit

Kapitein Kees Wiersum van BigLift Shipping, alias ‘Zware Kees’, presenteert donderdagmiddag 12 juni zijn derde boek – Zware Kees deel 3, ‘Verhalen op de valreep’ – in het IJmuider Zee- en Havenmuseum.

Het eerste exemplaar van het boek wordt aangeboden aan Arne Hubregtse, algemeen directeur van BigLift Shipping.

Kapitein Kees Wiersum vaart al jaren over de wereldzeeën met bijzondere ladingen. Vanuit de grote liefde voor zijn vak heeft hij drie boeken geschreven over het varen anno nu: ‘Verhalen voor het varen gaan’, ‘Een scheepslengte verhalen’ en nu dus ‘Verhalen op de valreep’. Tevens schrijft hij wekelijks een column in Schuttevaer.

De boekuitreiking is rond 16.45 uur, waarna er tot 18 uur gelegenheid is het museum te bezoeken. De locatie voor de boekpresentatie is namelijk niet willekeurig gekozen. Tot en met 28 september loopt in het IJmuider Zee- en Havenmuseum de tentoonstelling  ‘Zware Jongens’. Deze tentoonstelling geeft een kijkje in de wereld van bijzondere transporten over water en bestaat onder meer uit foto’s en modellen van zware-ladingschepen van Biglift Shipping en de verhalen van Zware Kees.
Het museum (Havenkade 55, 1973 AK IJmuiden) is elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13 tot 17 uur.