Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Nederlandse poolexpeditie na 130 jaar uit archieven opgediept

Zeist

Met 50 pk de poolzee opstomen: je moet maar durven. Nederlandse wetenschappers ondernamen dit in 1882, met een gecharterd houten stoomschip. Hun avontuur hield Nederland anderhalf jaar in zijn ban. Kees Dekker (67), ontrafelde het oude verhaal en schreef er een boek over. ‘Zelfs Russische atoomijsbrekers raken nu nog wel eens vast. Zij hebben 75.000 pk aan boord.’

1 / 2
Nederlandse poolexpeditie na 130 jaar uit archieven opgediept

Nederlandse poolexpeditie na 130 jaar uit archieven opgediept

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook