Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Petitie voor private beveiligers

ROTTERDAM

Zeevarenden willen zo snel mogelijk private beveiligers op zeeschepen onder Nederlandse vlag in gevaarlijke gebieden. Op 13 mei wordt een petitie van die strekking aangeboden met ‘vele duizenden handtekeningen’.

De petitie is een initiatief van de redersvereniging KVNR, vakbond Nautilus International en de Vereniging Maritiem Gezinskontakt. Ze bieden de petitie aan aan de voorzitter van de  Commissie Defensie van de Tweede Kamer. De aanbieding heeft plaats om 13.45 uur op het Plein voor het gebouw van de Tweede Kamer.
De petitie roept de Tweede Kamer op om, indien militaire bescherming (VPD’s) tegen piraten voor een schip niet mogelijk is, gewapende private beveiligers toe te staan op schepen onder Nederlandse vlag en dit zo snel mogelijk te regelen.

Het kabinet wil private beveiliging onder voorwaarden toestaan, maar onlangs bleek dat zo’n voorstel in de Tweede Kamer waarschijnlijk geen meerderheid krijgt. (MdV)

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook