Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

PvdA blokkeert private beveiliging handelsvaart (video)

DEN HAAG [update]

De Tweede Kamerfractie van de PvdA steunt niet langer het kabinetsplan om onder strikte voorwaarden private bewapende beveiliging toe te staan voor de bescherming van Nederlandse koopvaardijschepen tegen Somalische piraten.

1 / 1
Toch geen private beveiligers in piraterijgebieden (video)

Toch geen private beveiligers in piraterijgebieden (video)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (5)
 • E.O.P. Lansmeer

  Henk Knol
  Al goed ik had misschien iets beter moeten lezen voor ik reageer maar het raakt ook diep.
  Dat de PvdA tegen is is te begrijpen als je niet verder kijkt dan binnen de landsgrenzen, voor je het weet loopt iedereen met een wapen met Amerikaanse toestanden tot gevolg.
  Maar op de Nederlandse koopvaardij heersen de Nederlandse wetten vertegenwoordigt door de Kapitein, waardoor het geweldsmonopolie bij het gezag blijft en er verantwoording geëist kan worden.
  Maar telkens weer blijkt dat de politiek geen enkele feeling met de scheepvaart meer heeft terwijl die scheepvaart voor het grootste gedeelte de geschiedenis van Nederland heeft bepaald.
  Maar misschien moeten we ons zelf in de ogen kijken en hadden we meer eensgezind aan de weg moeten timmeren zo dat die zelfde politiek was opgevallen dat er meer onder de zon is dan hun achtertuin.

 • T Langius

  Ja, boter op hun hoofd met en roze bril op. Gelukkig is de wereld niet groter dan Soemalië. Vaar je daar voorbij dan val je van de aarde. Deze is toch immers plat! Deze mensen hebben kennis van zaken dat merk je gelijk. In de grachte gordel merk je niets van piraten. Ja straks, koningsdag dan wel. Leven de koning.

 • Henk Knol

  Sorry ik bedoel dat de Pvda zich moet schamen . En dat uitvlaggen bedoel ik als een negatieve gebeurtenis. Had het anders moeten verwoorden !!! Maar ik zeg gewapende mensen aan boord !!!

 • E.O.P. Lansmeer

  Beste Henk Knol ik denk dat je wel een beetje kort door de bocht vliegt.
  Doorgaans sta ik dicht tegen de PvdA aan maar hier gaan ze mee in de Mist.
  Natuurlijk moet het Geweldsmonopolie bij het bevoegde gezag liggen maar een Kapitein maakt onderdeel van het gezag, dat is bij wet geregeld,het is geen gewone werknemer zo als de rest van de bemanning.
  Dat de regering stringente voorwaarden wil stellen lijkt buiten kijf.
  Maar een schip zonder dat het zichzelf kan verdedigen naar die verre kusten te sturen is vergaande naïviteit.
  Confrontatie met piraten is krankzinnig traumatiserend als er al geen doden vallen en om dat Nederlandse schepen nog de enige op de wereld zijn die ongewapend zijn vormen ze een makkelijk en gewild doelwit.
  Nog afgezien van de vrouwen die aanboord meevaren of werken heb je daar wel eens over na gedacht, nou ik heb de eer ge had ze van boord te halen en naar de wal te brengen dat vergeet je je leven lang niet meer, die ongelooflijke ontreddering.
  En dan zullen er zeggen dan moeten er maar geen vrouwen mee, maar die zijn dan niet van deze tijd.
  De Nederlandse koopvaardij mag wereldwijd overal vluchtelingen van schepen redden zo als onderlaats bij Italië (300 man vrouwen en kinderen) maar blijkbaar mogen ze zich niet verdedigen.

 • Henk Knol

  Waar bemoeien ze zich mee die gasten. Net als men zegt dan vlaggen ze uit klaar . PVDA bedankt !!!!

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook