P&I Clubs verhogen premies

De verzekeringspremies voor komend verzekeringsjaar gaan 20 februari zo’n 10% omhoog. Maar de bandbreedte is groot; Britannia vraagt 2,5%, Standard 12,5%. Hoeveel de herverzekeringspremie voor de Pool zal bedragen is nog niet bekend.

De opmerking die makelaars graag maken is dat de reserves de Clubs in staat stellen een matige verhoging te vragen. Dat is maar de vraag. Niet alle Clubs hebben een hoge vrije reserve en hebben de makelaars wel eens een betrouwbare risico-analyse gemaakt? De International Group verzekert ruim 90% van de wereldvloot en tezamen hebben de Clubs ongeveer vier miljard dollar aan vrije reserve. Is dat genoeg, teveel, teweinig? Wie het weet mag het zeggen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

P&I Clubs verhogen premies | Schuttevaer.nl

P&I Clubs verhogen premies

De verzekeringspremies voor komend verzekeringsjaar gaan 20 februari zo’n 10% omhoog. Maar de bandbreedte is groot; Britannia vraagt 2,5%, Standard 12,5%. Hoeveel de herverzekeringspremie voor de Pool zal bedragen is nog niet bekend.

De opmerking die makelaars graag maken is dat de reserves de Clubs in staat stellen een matige verhoging te vragen. Dat is maar de vraag. Niet alle Clubs hebben een hoge vrije reserve en hebben de makelaars wel eens een betrouwbare risico-analyse gemaakt? De International Group verzekert ruim 90% van de wereldvloot en tezamen hebben de Clubs ongeveer vier miljard dollar aan vrije reserve. Is dat genoeg, teveel, teweinig? Wie het weet mag het zeggen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer