Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Multraship-directeur Leendert Muller president International Salvage Union

HONG KONG

Leendert Muller, directeur van sleep- en bergingsbedrijf Multraship in Terneuzen, is tijdens de ledenvergadering van de International Salvage Union (ISU) op 24 oktober in Hong Kong benoemd tot voorzitter.

1 / 1
Multraship-directeur Leendert Muller president International Salvage Union

Multraship-directeur Leendert Muller president International Salvage Union

ISU International Salvage UnionMuller, sinds 2008 bestuurslid en vanaf 2011 vice-voorzitter van de branche-organisatie van de internationale bergingsindustrie, volgt de Griek Andreas Tsavliris op. In dezelfde vergadering werd John A. Witte Jr van het Amerikaanse bergingsbedrijf Donjon Marine Co. Inc. als vice-voorzitter aangesteld.

‘Ik beschouw het als een grote eer om als voorzitter van de ISU te mogen optreden. Ik zal het uiterste doen om in dialoog met alle betrokken partijen en instanties de belangen van onze leden zodanig te behartigen, dat onze bedrijfstak zijn essentiële rol in de maritieme wereld kan blijven vervullen’, reageert Muller op zijn benoeming.

De International Salvage Union (ISU) is de wereldwijde brancheorganisatie voor de bergingsindustrie, met zestig leden actief in hulpverlening, berging, wrakopruiming en oliebestrijding op zee.

Multraship heeft een omvangrijke vloot sleepboten en bergingsvaartuigen en is internationaal actief in hulpverlening en berging, havensleepdiensten en dienstverlening aan de offshore energy industrie. Muller begon zijn carrière in het familiebedrijf varend als sleepbootkapitein en bergingsinspecteur. Hij vervulde daarna diverse managementfuncties en werd in 2002 algemeen directeur. Muller is betrokken geweest bij vele spraakmakende bergingen op de Westerschelde en de Noordzee. De nieuwe ISU-voorzitter is verder bestuurslid van de European Tugowner’s Association (ETA) en de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR). (DvdM)

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook