Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Opinie: Flexibiliteit uitzendarbeid begrensd

ROTTERDAM

Het zeearbeidsrecht is flexibeler geworden. Sinds 20 augustus is ook uitzendarbeid formeel toegestaan. Uitzendarbeid kwam natuurlijk al langer voor, maar dat kon alleen via ‘dubbel werkgeverschap’: de eigenaar of rompbevrachter van het schip was volgens het Wetboek van Koophandel namelijk altijd de zeewerkgever van de zeevarende. Zo had de zeevarende als het ware twee werkgevers. En dat hoeft niet meer.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook