Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Nautilus: ‘Maak onderzoeksrapporten na ongevallen openbaar’

CARDIFF

De veiligheid in de zeevaart is er niet bij gebaat dat nogal wat vlaggenstaten hun onderzoeksrapporten over scheepsongevallen niet openbaar maken. Er vinden ongevallen plaats waar je nooit meer iets over verneemt, zei voorzitter Mark Dickinson van de Engels/Nederlandse vakbond Nautilus International onlangs op een symposium in Cardiff van het Seafarer’s International Research Centre (Sirc).

Daardoor kan ook geen lering worden getrokken uit deze voorvallen. Ook kunnen we geen trends signaleren, aldus Dickinson. Hij stelde ook dat de menselijke factor in de scheepvaart nog te vaak worden genegeerd in overleg tussen industrie en regelgevers. Men focust vooral op de uitrusting van een schip en veel minder op de mensen die het schip moeten varen en de systemen moeten bedienen, plus hun leefomgeving, is zijn mening.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook