Eindspurt voor MLC-arbeidsverdrag

Enkele tientallen Nederlandse schepen zullen zeer waarschijnlijk te laat zijn als dinsdag 20 augustus het Maritiem Arbeidsverdrag in werking treedt. Vanaf die dag lopen ze het risico van gedetailleerde inspecties in buitenlandse havens, van de ruim dertig vlaggenstaten die het verdrag hebben ondertekend voor 20 augustus van vorig jaar. In het gebied van Paris MoU zijn dit de volgende lidstaten: Bulgarije, Canada, Kroatië, Cyprus, Denemarken, Letland, Nederland, Noorwegen, Polen, Rusland, Spanje en Zweden.

Eindspurt voor MLC-arbeidsverdrag

ILT/Scheepvaart ziet ‘onvoldoende voortgang’ bij 88 Nederlandse schepen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer