Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Marine vangt weer drugs in Caraïben

DEN HELDER

De Koninklijke Marine heeft vorige week ruim 1000 kilo cocaïne onderschept in het Caraïbisch Gebied. De drugs werden aangetroffen aan boord van een zogenaamde go-fast. De drugs en de drie opvarenden werden overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht.

1 / 1
Marine vangt weer drugs in Caraïben

Marine vangt weer drugs in Caraïben

Patrouillevliegtuigen van de Amerikaanse kustwacht en de Amerikaanse douane detecteerden 13 juni ’s nachts een verdachte go-fast, een snelle smokkelboot. Het marineschip Zr.Ms. Holland kreeg opdracht om het vaartuig te onderscheppen en te onderzoeken.

Gealarmeerd door de patrouillevliegtuigen probeerde de go-fast er met hoge snelheid vandoor te gaan, terwijl de bemanning balen drugs overboord zette. Na een korte achtervolging wist de Holland de go-fast tot stoppen te dwingen en werd de driekoppige bemanning aangehouden.

De marinemensen zochten daarop met zoeklichten en nachtzichtapparatuur de zee af naar de balen drugs. Ook de volgende dag werd nog gezocht. In totaal werden 20 balen met een gewicht van 688 kilo uit het water gehaald. Het bleek om cocaïne te gaan. De totale lading was vermoedelijk meer dan 1000 kilo. De go-fast werd tot zinken gebracht, omdat deze een gevaar vormde voor de scheepvaart.

De Zr.Ms. Holland is één van de vier nieuwe patrouilleschepen die sinds begin 2013 in het Caraïbisch Gebied aan drugsbestrijding doet. Dit is de vierde succesvolle actie. (MdV)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook