Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Geen beweging in ex-Charlesville in Rostock

ROSTOCK/ANTWERPEN

De voormalige Belgische Congoboot Charlesville (onder Duitse vlag Georg Büchner) blijft (voorlopig?) verankerd in de Oostzeehaven Rostock. De toegang tot het schip is verboden en er worden aan boord ook geen werkzaamheden meer verricht die zouden kunnen wijzen op een aanstaande vertrek.

Voorzitter Maritiem Erfgoed Vlaanderen, Prof. Eric Van Hooydonck, is er gerust op dat het schip Rostock niet zal verlaten, ook al zijn alle voorbereidingen getroffen om een sleepreis overzee aan te vatten. Maar de Antwerpse burgemeester weet zeker dat de ex-Belgische Congoboot nooit de haven van Antwerpen zal binnenlopen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook