Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Deense ijsbrekers in de verkoop

FREDERIKSHAVEN

Ze liggen al tijden werkloos in Frederikshaven. De drie Deense overheidsijsbrekers Danbjørn, Isbjørn en Thorbjørn. Ze zijn te koop, omdat zij de afgelopen jaren nauwelijks in actie hebben hoeven komen.

1 / 1
Deense ijsbrekers in de verkoop

Deense ijsbrekers in de verkoop

Aanpassing van de Deense wetgeving ten aanzien van het ijsbreken maakt dat de drie kolossen niet meer nodig zijn. Het trio verkeert in heel goede conditie, ook al is er de laatste jaren weinig tot niet mee gewerkt. Het nodige onderhoudswerk wordt door een kernbemanning uitgevoerd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook