Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Laatste ‘Congoboot’ naar sloop

ANTWERPEN/ROSTOCK

Antwerpse shiplovers en Watererfgoed Vlaanderen zijn er niet in geslaagd ‘hun’ Charlesville, de laatst overgebleven zogenoemde Congoboot, te redden. Ze wordt van Rostock versleept naar de Litouwse haven Klapeida voor de sloop.

1 / 1
Laatste ‘Congoboot' naar sloop

Laatste ‘Congoboot' naar sloop

Ruim 10 jaar lang zijn verwoede pogingen gedaan om het passagiersschip naar haar oorspronkelijke thuishaven Antwerpen terug te halen. In de eerste dagen van januari reisde nog een Antwerpse delegatie naar Rostock om de staat van het schip te bekijken. Maar de delegatie werd ternauwernood aan boord gelaten, want het schip was toen al verkocht aan de sloopwerf. En in België bleek niemand bereid een hoger bod uit te brengen. Adieu Charlesville.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook