Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Kapitein en ladingagent beboet na lekkende zeecontainer

ROTTERDAM

Ook de ladingagent, verantwoordelijk voor het opstellen van een ondeugdelijk gevaarlijke stoffenmanifest van een zeegaand containerschip, is door de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) beboet. De kapitein kreeg na controle een boete van 35.000 euro opgelegd, de ladingagent kwam er met 30.000 euro van af.

Voor het eerst heeft IVW ook een ladingagent verantwoordelijk gesteld nadat bij een controle diverse overtredingen voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over zee waren geconstateerd. Het verantwoordelijk stellen van

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook