Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Overcapaciteit dreigt in steenstortmarkt

GORINCHEM

Met de komst, dit jaar, van drie nieuwe flexibele valpijpschepen wordt de gezamenlijke steenstortcapaciteit in één klap nagenoeg verdubbeld. Zowel Van Oord, Tideway als Boskalis brengen dit jaar enorm grote steenstorters in de vaart die voornamelijk worden ingezet voor offshoreprojecten, zoals het afdekken van pijpleidingen in diep water.

1 / 1
Valpijpschip

Valpijpschip

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • Tja

  4 branche concurenten,dat moet lukken om de prijs hoog te houden.
  Een beetje overcapaciteit kan dan niet zoveel kwaad.

  Is in binnnevaart net iets anders helaas…

 • pedro

  Ook even een paar km over de grens kijken!
  Voor het gemak wordt onze Zuiderbuur JandeNul even vergeten (zo goed als de grootste aannemer!) die heeft de Simon Stevin varen, een valpijp schip van 190mtr x 40mtr, en laad capaciteit van 33500 ton, en een 2de in aanbouw.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook