Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Pand Zeemanshuis Falconplein Antwerpen gaat tegen de vlakte

ANTWERPEN

De sloop van het Internationaal Zeemanshuis aan het Falconplein in Antwerpen hangt al meer dan vijf jaar in de lucht, maar nu is de kogel door de kerk. De Raad van State heeft de bezwaren van het buurtbewonerscomité ‘Red het Zeemanshuis’ verworpen met het argument dat het gebouw uit 1954 geen architectonische of monumentale waarde heeft.

1 / 1
zeemanshuis

zeemanshuis

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Frits Veldmeijer

    Het Zeemanshuis is een mooie voorziening in een karakteristiek jaren vijftig gebouw. Als hotel voor gasten met een beperkt budget voldeed en voldoet het prima: schoon, ruim, goed georganiseerd en een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Antwerpen. Architectonisch misschien geen hoogstandje maar wel heel typerend voor de jaren vijftig en met de diagonale plaatsing op het kavel een sterk stedenbouwkundig gebaar. Het plan dat er voor in de plaats moet komen heeft helaas veel minder karakter.
    Ga er nog logeren voor oktober!

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook