Zeiltraining Duitse cadetten gestaakt

De opleiding van jonge officieren aan boord van de driemastbark Gorch Fock wordt tot september volgend jaar opgeschort.

Dat heeft woordvoerder Jan Ströhmer van de Bundesmarine op donderdagavond 18 november in een op de Duitse televisiezender NDR gezegd. Aanvankelijk werd gezegd dat de opleiding alleen vertraging zou ondervinden. De opleiding van de huidige groep cadetten wordt aan de wal voortgezet. In september 2011 zal de Gorch Fock door een nieuwe lichting cadetten in gebruik genomen worden. De 70 cadetten die nu aan boord van de Gorch Fock verblijven keren deze week terug naar Duitsland. Hun opleiding wordt in Flensburg voortgezet.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer