Gratis WiFi in zeehavens maakt maritiem beroep aantrekkelijker

Wanneer havenautoriteiten in zeehavens WIFi verbindingen beschikbaar stellen aan opvarenden van zeeschepen wordt het beroep een stuk aantrekkelijker. ‘Het zal de kwaliteit van leven van grote hoeveelheden zeelieden.’ Dat stelde Doris Magsaysay-Ho, directrice van het Filipijnse bemanningsbureau Magsaysay, het grootste bemanningsbureau ter wereld, op een bijeenkomst in Londen.

WiFi Antwerpen

Door Hans Heynen
‘WiFi maakt het mogelijk voor zeelieden om met hun vrouw en kinderen te ontbijten. Het kan een revolutie in de scheepvaart zijn die een naderende crisis door een tekort aan goed geschoolde zeelieden kan afwenden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (19)

  • Beste mensen,
    Die mensen die zo bang zijn van straling! hebben die zelf de grootste boosdoener in huis al buiten gezwiert??? De GSM het Mobieltje UMTS.
    op hoog vermogen zijnde maar lieft 2Wrf geeft op enkele cm van uw hersenen, wat veldsterktes oplevert van meer dan 125 Vm terweil de wettelijke norm 3Vm voor professioneel gebruik, men wil van de GSM masten af omdat die straling zouden geven maar het eigen mobieltje wil men niet weg doen, verder, er verdwijnen stilaan ook gsm masten, hierdoor gaat het toestel veel sneller in hoog vermogen, wat niet alleen schadelijker is, maar ook de leversduur van de batterij verkort, men zal ook veel sneller moeten opladen, (de winkelier van gsm doet dit verschijnsel af met \”uw batterij is versleten\” natuurlijk omdat die winkelier ook al geen RF kennis heeft, hierdoor krijg je van die domme opmerkingen. GSM maakt ook constand netwerk controle om je gsm in het netwerk te houden, zodat niet wereldwijd naar je gsm gezocht moet worden, als je gebeld word. Anders zou het wel een paar minuten kunnen duren vooraleer uw GSM wereldwijd gevonden zou worden. Dus het moraal van het verhaal, men moet VEEL MEER masten zetten, KPN heeft ooit de suggestie gehad om in iedere straat een GSM antenne te plaatsen met verlaagt vermogen, zodat altijd alle mobieltjes op laag vermogen gaan. Dit stuitte op zoveel protest dan KPN er vanaf gezien heeft. Ff to the point, Wireless Antwerpen bouwd het grootste WIFI netwerk van Belgie. Op het netwerk is gratis in te loggen, 24/24 uur dit in tegenstelling tot andere gratis hotpots die maar tijdelijk gratis internet geven. Het WIFI netwerk van WA is van en door zendamateurs opgezet, WA werken met sponsering, is geen commerciele oogmerk, al het geld word terug in het netwerk gestoken, Ook in antwerpen gent brugge vind je vele gratis toegangs punten tot WA netwerk, dit tot ergenis (lees inkomsten verlies) van oa, base/mobistar/proximus/ctimesh.

    Ik hang geregeld in Radio en TV zendmasten met hoog vermogen, dit al ruim 30jaar, dus word blootgesteld aan hoge veltsterktes en ik heb 5 kinderen dus er is niks mis met mijn libido of vruchtbaarheid.

    AIS & RF adviseur voor de scheepvaart.

    Zendamateurs doen het draadloos.

    Geplaatst door: AIS & RF Adviser op
  • Wat een gezeur allemaal zeg, laat die mannen/vrouwen lekker internetten.
    Zijn ze 5 maanden of wat van huis, mogen ze “vanwege de straling” ook geen umts/wifi nemen.

    stelletje milieufreaks ga lekker op de website van greenpeace zitten kalken….

    Geplaatst door: priscilla op
  • Wapenexpert mengt zich in de elektromagnetische straling wifi-discussie.
    UTRECHT/DEN HAAG – De Britse wapenexpert Barrie Trower neemt nu de wapens op tegen Health Canada, de Canadese Gezondheidsraad, die beweert dat wifi voor kinderen niet schadelijk zou zijn. Eerder was Trower o.a. al actief in Zuid Afrika en Malta. Hij vindt dat autoriteiten meer aandacht moeten geven aan wat hij beschouwt als zijn levenswerk, het onderzoek naar de gezondheidsgevaren van draadloze technologie.
    ”Alle scholen met wifi die ik nu wereldwijd bezocht heb rapporteren bij hun studenten dezelfde symptomen: vermoeidheid, hoofdpijn, misselijkheid, pijn in de borst en problemen met de ogen”.
    Overheden hopen er mee weg te komen. Zij zijn bang voor aansprakelijkheidsclaims als zij toegeven dat het schadelijk is”.

    Bron: The Star 26 aug 2010

    http://www.thestar.com/news/gta/article/853091–u-k-expert-warns-against-wi-fi .

    BAWA BRON : JOKE

    Geplaatst door: Patricia op
  • Wifi is voor zeevarenden een uitkomst. Om in elk land weer een kaartje of wat voor toegangsgedoe te moeten kopen is niet echt handig, en zeker ook niet makkelijk te doen.

    Zeemanshuis? geweldige instelling, maar dan moet je wel tijd hebben om ernaar toe te kunnen. Denk dat iedereen wel snapt dat dat niet even makkelijk gaat met 24 urr per dag werken, en ISPS geneuzel en ga zo nog maar even door.

    Lagen laatst in Colombia (!), en daar kwam de scheepshandelaar met een UMTS stick aan boord. 10 dollar voor 1 dag, helemaal goed. Maar ok, dan heb je dat op 1 laptop… Even door puzzelen en hebben we een wifi netwerkje op weten te zetten via die laptop zodat iedereen erop kon. Goede stabiele verbinding, lage kosten, iedereen blij. Want ze konden met hun eigen vertrouwde laptopje inloggen. Skype? ging ook prima.

    Zeg maar wat het beste is, Wifi is een prima optie, umts stick ook, en beiden zijn in het merendeel van de havens niet voorradig.
    Als je op de reders moet wachten dan duurt het nog wel even, die zijn ook bezig met bezuinigen en kan je ze ook geen ongelijk in geven op dit moment.

    Geplaatst door: Henk op
  • Ik heb verschillende malen proberen in te loggen op het Port Antwerp net maar zonder enig resultaat helaas.
    Weet iemand waar ik hierover vragen kan stellen?

    Geplaatst door: Marc op
  • Hallo Koert, Belgie kent toch de organisatie beperkdestraing.org en die hebben een verwijzing naar het Digital Journal, 25 juli 2010, ‘Report: Laptop – Wi-Fi radiation may affect male fertility’, http://www.digitaljournal.com/article/295085

    Dus heb ik de laptop overboord gegooid en drink nu een paar pinten in de kajuit.

    Geplaatst door: Sjefke op
  • Misschien heb ik het wel verkeerd hoor, maar ik krijg een beetje de indruk dat hier bij de reactie’s een of andere groepering bezig is om zoveel mogelijk negatiefs neer te zetten. Heeft Stopumts.nl ergens een berichtje opgepikt en nu een beetje stemmingmakerij hier???? Hier aan boord zijn we er met zijn allen voorstander van. Als we nu in Antwerpen zijn maken we maar wat graag gebruik van het wifi netwerk.

    Geplaatst door: Koert op
  • @Joost
    WIFI en UMTS geven gepulste (kunstmatig gecreerde elektromagnetische straling) die niets met de natuurlijke straling te maken heeft. Het voorbeeld van de zon gaat niet op want daar zijn geen kunstgrepen van mensen aan vooraf gegaan.
    Kunstmatige opgewekste gepulste elektromagnetische straling geldt ook voor UMTS waar het organisatiekanaal gepulst is Gepulste straling en dat is de sloper van van het immuunsysteem. Het mannelijk zaad wordt slechter en het libido wordt waardeloos. Mijn vriend is gestopt met het hele draadloze gedoe.

    Geplaatst door: Annemarie op
  • Is er iets gratis is het weer niet goed.

    Neem aan dat jullie ook nooit je radar bijzetten, nooit in de zon zitten, nooit mobiel bellen aan boord en alleen maar eten inkopen met een biologisch keurmerk.

    Tuurlijk is er straling (maar ja, heb je die thuis in je woonwijk niet, of ga je verhuizen naar een zandplaat ergens in the middle of nowhere?), maar noem tegenwoordig is iets op waar je niet ziek van word volgens de experts, alleen als je in een bunker gaat zitten met muren van op zijn minst 5 meter dik beton.

    Zeker in de hedendaagse tijd waar er 24 uur per dag geladen en gelost word en dus heel vaak het personeel geen tijd meer heeft om zelfs even naar het zeemanshuis te gaan is dit ideaal, niet te noemen de vele maatschappijen waar het internet nauwelijks tot niet gebruikt mag worden door het “gewone” personeel (alhoewel ze wel zo adverteren).

    Geplaatst door: Joost op
  • Publiekelijk toegankelijke netwerken die met WLAN-technologie werken, worden met de term WiFi aangeduid. WiFi hotspots (feitelijk accesspoints/routers) zijn o.a. in veel horeca gelegenheden te vinden.
    Aan WLAN kleeft eenzelfde nadeel als aan DECT telefoons. Net als een DECT telefoon blijft een WLAN accesspoint namelijk continu, 24 uur per dag straling geven in de vorm van korte energieke pulsen, 10 keer per seconde. Gepulste straling is de sloper van van het immuunsysteem. Voorkom cummulatieeffecten en mijd terassen en nu ook passagierschepen.

    Geplaatst door: Bjorn op
  • WiFi / UMTS en straling:
    UMTS zenders werken met vermogens van 30 watt en meer. Een mobiele telefoon die je tijdens gebruik ook nog tegen je hoofd houdt werkt met maximaal 1 watt.
    WiFi in Europa is qua vermogen wettelijk gelimiteerd tot ééntiende (0,1) Watt.

    Wat zou dus schadelijker voor de gezondheid kunnen zijn: WiFi of GSM/UMTS?

    Geplaatst door: Leo op
  • Straling is het digitale asbest van nu!
    Wilt U geen kinderen, wel een zombie of zelfs EHS-er worden? Dan is dit uw kans. Kom werken bij de scheepvaart! Over onze arbeidsvoorwaarden worden wij het wel eens. Zie http://www.stopumts.nl onder:
    Berichten Int. d.d. 25/07/10 ‘Argentinië: Mannelijke vruchtbaarheid kan worden aangetast door Wifi-straling laptop;
    Berichten Int. d.d. 10/08/10 ‘Meer en meer horeca schakelen Wifi uit
    Berichten Int. d.d. 23/08/10 ‘USA: DJ Steve Miller eist onmiddellijk excuses van Fox News;
    Berichten NL d.d. 07/08/10 ‘Lezersinzending Toevluchtsoord.

    Welterusten

    Geplaatst door: Marijke op
  • @ Tiemen,

    Dat doe ik toch al, maar dan met mijn mobiel (internet).

    Geplaatst door: Scheeps elektriciën op
  • Wat een onzin.
    Idee is achterhaald.
    Laat zeemanshuis een umts stick verkopen en internet pre-paid kaarten en je bent al klaar.
    Of laat door agenten zoiets aan boord brengen.
    10x betere verbinding als met wifi

    Geplaatst door: Persimiso op
  • De Zwitserse matrozen hebben al ontslag genomen !
    Zie : http://www.stopumts.nl/doc.php/Berichten%20Internationaal/4987/zwitserland_justitie_laat_eigen_kantoren_afschermen_tegen_straling_emv
    De vakbonden moeten eerst nadenken voordat zij wat gaan roepen. Dat geldt ook voor de reders. Maak van jullie schepen geen magnetrons !

    Geplaatst door: Bram op
  • WiFi-A warning signal

    http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/panorama/6674675.stm
    @ van der Bijl.

    Lijkt mij toch niet zo,n luminieus idee ! Volgens mij gaan de opvarenden voor de bijl want 24 uur per dag blootstelling aan gepulste (kunstmatige)
    elektromagnetische straling tast het immuunsysteem aan.

    Na het asbestdebacle volgt nu het elektromagnetische stralingsdebacle.

    Bezint eer gij begint.
    Groetjes,
    Thea.

    Geplaatst door: Thea op
  • En wie moet die WiFi voor varenden gaan betalen? Zal dan wel weer indirect bij ons terecht komen… Als ze zo nodig willen internetten gaan ze maar naar een zeemanshuis of kopen ze maar zo’n kaartje voor in de laptop, moet ik ook.

    Maar dan wat anders, zorg dan wel dat alleen zeevarenden toegang hebben. Anders staan de ‘spotters’ ook al in de haven op AIS te kijken welke schepen eraan komen.

    Geplaatst door: Tiemen op
  • Voorzorg is beter dan nazorg !
    Art. 152 juncto art. 174 lid 2 EG
    Elektromagnetische straling stopt niet bij aankomst van het menselijk vel.

    Geplaatst door: BAWA-NL op
  • Het is echt een lunieneus idee om alle scheepen van WiFi te gaan voorzien hier mee krijg je betere arbeids voorwaarden

    Geplaatst door: van der bijl op

Reageer

Gratis WiFi in zeehavens maakt maritiem beroep aantrekkelijker | Schuttevaer.nl

Gratis WiFi in zeehavens maakt maritiem beroep aantrekkelijker

Wanneer havenautoriteiten in zeehavens WIFi verbindingen beschikbaar stellen aan opvarenden van zeeschepen wordt het beroep een stuk aantrekkelijker. ‘Het zal de kwaliteit van leven van grote hoeveelheden zeelieden.’ Dat stelde Doris Magsaysay-Ho, directrice van het Filipijnse bemanningsbureau Magsaysay, het grootste bemanningsbureau ter wereld, op een bijeenkomst in Londen.

WiFi Antwerpen

Door Hans Heynen
‘WiFi maakt het mogelijk voor zeelieden om met hun vrouw en kinderen te ontbijten. Het kan een revolutie in de scheepvaart zijn die een naderende crisis door een tekort aan goed geschoolde zeelieden kan afwenden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (19)

  • Beste mensen,
    Die mensen die zo bang zijn van straling! hebben die zelf de grootste boosdoener in huis al buiten gezwiert??? De GSM het Mobieltje UMTS.
    op hoog vermogen zijnde maar lieft 2Wrf geeft op enkele cm van uw hersenen, wat veldsterktes oplevert van meer dan 125 Vm terweil de wettelijke norm 3Vm voor professioneel gebruik, men wil van de GSM masten af omdat die straling zouden geven maar het eigen mobieltje wil men niet weg doen, verder, er verdwijnen stilaan ook gsm masten, hierdoor gaat het toestel veel sneller in hoog vermogen, wat niet alleen schadelijker is, maar ook de leversduur van de batterij verkort, men zal ook veel sneller moeten opladen, (de winkelier van gsm doet dit verschijnsel af met \”uw batterij is versleten\” natuurlijk omdat die winkelier ook al geen RF kennis heeft, hierdoor krijg je van die domme opmerkingen. GSM maakt ook constand netwerk controle om je gsm in het netwerk te houden, zodat niet wereldwijd naar je gsm gezocht moet worden, als je gebeld word. Anders zou het wel een paar minuten kunnen duren vooraleer uw GSM wereldwijd gevonden zou worden. Dus het moraal van het verhaal, men moet VEEL MEER masten zetten, KPN heeft ooit de suggestie gehad om in iedere straat een GSM antenne te plaatsen met verlaagt vermogen, zodat altijd alle mobieltjes op laag vermogen gaan. Dit stuitte op zoveel protest dan KPN er vanaf gezien heeft. Ff to the point, Wireless Antwerpen bouwd het grootste WIFI netwerk van Belgie. Op het netwerk is gratis in te loggen, 24/24 uur dit in tegenstelling tot andere gratis hotpots die maar tijdelijk gratis internet geven. Het WIFI netwerk van WA is van en door zendamateurs opgezet, WA werken met sponsering, is geen commerciele oogmerk, al het geld word terug in het netwerk gestoken, Ook in antwerpen gent brugge vind je vele gratis toegangs punten tot WA netwerk, dit tot ergenis (lees inkomsten verlies) van oa, base/mobistar/proximus/ctimesh.

    Ik hang geregeld in Radio en TV zendmasten met hoog vermogen, dit al ruim 30jaar, dus word blootgesteld aan hoge veltsterktes en ik heb 5 kinderen dus er is niks mis met mijn libido of vruchtbaarheid.

    AIS & RF adviseur voor de scheepvaart.

    Zendamateurs doen het draadloos.

    Geplaatst door: AIS & RF Adviser op
  • Wat een gezeur allemaal zeg, laat die mannen/vrouwen lekker internetten.
    Zijn ze 5 maanden of wat van huis, mogen ze “vanwege de straling” ook geen umts/wifi nemen.

    stelletje milieufreaks ga lekker op de website van greenpeace zitten kalken….

    Geplaatst door: priscilla op
  • Wapenexpert mengt zich in de elektromagnetische straling wifi-discussie.
    UTRECHT/DEN HAAG – De Britse wapenexpert Barrie Trower neemt nu de wapens op tegen Health Canada, de Canadese Gezondheidsraad, die beweert dat wifi voor kinderen niet schadelijk zou zijn. Eerder was Trower o.a. al actief in Zuid Afrika en Malta. Hij vindt dat autoriteiten meer aandacht moeten geven aan wat hij beschouwt als zijn levenswerk, het onderzoek naar de gezondheidsgevaren van draadloze technologie.
    ”Alle scholen met wifi die ik nu wereldwijd bezocht heb rapporteren bij hun studenten dezelfde symptomen: vermoeidheid, hoofdpijn, misselijkheid, pijn in de borst en problemen met de ogen”.
    Overheden hopen er mee weg te komen. Zij zijn bang voor aansprakelijkheidsclaims als zij toegeven dat het schadelijk is”.

    Bron: The Star 26 aug 2010

    http://www.thestar.com/news/gta/article/853091–u-k-expert-warns-against-wi-fi .

    BAWA BRON : JOKE

    Geplaatst door: Patricia op
  • Wifi is voor zeevarenden een uitkomst. Om in elk land weer een kaartje of wat voor toegangsgedoe te moeten kopen is niet echt handig, en zeker ook niet makkelijk te doen.

    Zeemanshuis? geweldige instelling, maar dan moet je wel tijd hebben om ernaar toe te kunnen. Denk dat iedereen wel snapt dat dat niet even makkelijk gaat met 24 urr per dag werken, en ISPS geneuzel en ga zo nog maar even door.

    Lagen laatst in Colombia (!), en daar kwam de scheepshandelaar met een UMTS stick aan boord. 10 dollar voor 1 dag, helemaal goed. Maar ok, dan heb je dat op 1 laptop… Even door puzzelen en hebben we een wifi netwerkje op weten te zetten via die laptop zodat iedereen erop kon. Goede stabiele verbinding, lage kosten, iedereen blij. Want ze konden met hun eigen vertrouwde laptopje inloggen. Skype? ging ook prima.

    Zeg maar wat het beste is, Wifi is een prima optie, umts stick ook, en beiden zijn in het merendeel van de havens niet voorradig.
    Als je op de reders moet wachten dan duurt het nog wel even, die zijn ook bezig met bezuinigen en kan je ze ook geen ongelijk in geven op dit moment.

    Geplaatst door: Henk op
  • Ik heb verschillende malen proberen in te loggen op het Port Antwerp net maar zonder enig resultaat helaas.
    Weet iemand waar ik hierover vragen kan stellen?

    Geplaatst door: Marc op
  • Hallo Koert, Belgie kent toch de organisatie beperkdestraing.org en die hebben een verwijzing naar het Digital Journal, 25 juli 2010, ‘Report: Laptop – Wi-Fi radiation may affect male fertility’, http://www.digitaljournal.com/article/295085

    Dus heb ik de laptop overboord gegooid en drink nu een paar pinten in de kajuit.

    Geplaatst door: Sjefke op
  • Misschien heb ik het wel verkeerd hoor, maar ik krijg een beetje de indruk dat hier bij de reactie’s een of andere groepering bezig is om zoveel mogelijk negatiefs neer te zetten. Heeft Stopumts.nl ergens een berichtje opgepikt en nu een beetje stemmingmakerij hier???? Hier aan boord zijn we er met zijn allen voorstander van. Als we nu in Antwerpen zijn maken we maar wat graag gebruik van het wifi netwerk.

    Geplaatst door: Koert op
  • @Joost
    WIFI en UMTS geven gepulste (kunstmatig gecreerde elektromagnetische straling) die niets met de natuurlijke straling te maken heeft. Het voorbeeld van de zon gaat niet op want daar zijn geen kunstgrepen van mensen aan vooraf gegaan.
    Kunstmatige opgewekste gepulste elektromagnetische straling geldt ook voor UMTS waar het organisatiekanaal gepulst is Gepulste straling en dat is de sloper van van het immuunsysteem. Het mannelijk zaad wordt slechter en het libido wordt waardeloos. Mijn vriend is gestopt met het hele draadloze gedoe.

    Geplaatst door: Annemarie op
  • Is er iets gratis is het weer niet goed.

    Neem aan dat jullie ook nooit je radar bijzetten, nooit in de zon zitten, nooit mobiel bellen aan boord en alleen maar eten inkopen met een biologisch keurmerk.

    Tuurlijk is er straling (maar ja, heb je die thuis in je woonwijk niet, of ga je verhuizen naar een zandplaat ergens in the middle of nowhere?), maar noem tegenwoordig is iets op waar je niet ziek van word volgens de experts, alleen als je in een bunker gaat zitten met muren van op zijn minst 5 meter dik beton.

    Zeker in de hedendaagse tijd waar er 24 uur per dag geladen en gelost word en dus heel vaak het personeel geen tijd meer heeft om zelfs even naar het zeemanshuis te gaan is dit ideaal, niet te noemen de vele maatschappijen waar het internet nauwelijks tot niet gebruikt mag worden door het “gewone” personeel (alhoewel ze wel zo adverteren).

    Geplaatst door: Joost op
  • Publiekelijk toegankelijke netwerken die met WLAN-technologie werken, worden met de term WiFi aangeduid. WiFi hotspots (feitelijk accesspoints/routers) zijn o.a. in veel horeca gelegenheden te vinden.
    Aan WLAN kleeft eenzelfde nadeel als aan DECT telefoons. Net als een DECT telefoon blijft een WLAN accesspoint namelijk continu, 24 uur per dag straling geven in de vorm van korte energieke pulsen, 10 keer per seconde. Gepulste straling is de sloper van van het immuunsysteem. Voorkom cummulatieeffecten en mijd terassen en nu ook passagierschepen.

    Geplaatst door: Bjorn op
  • WiFi / UMTS en straling:
    UMTS zenders werken met vermogens van 30 watt en meer. Een mobiele telefoon die je tijdens gebruik ook nog tegen je hoofd houdt werkt met maximaal 1 watt.
    WiFi in Europa is qua vermogen wettelijk gelimiteerd tot ééntiende (0,1) Watt.

    Wat zou dus schadelijker voor de gezondheid kunnen zijn: WiFi of GSM/UMTS?

    Geplaatst door: Leo op
  • Straling is het digitale asbest van nu!
    Wilt U geen kinderen, wel een zombie of zelfs EHS-er worden? Dan is dit uw kans. Kom werken bij de scheepvaart! Over onze arbeidsvoorwaarden worden wij het wel eens. Zie http://www.stopumts.nl onder:
    Berichten Int. d.d. 25/07/10 ‘Argentinië: Mannelijke vruchtbaarheid kan worden aangetast door Wifi-straling laptop;
    Berichten Int. d.d. 10/08/10 ‘Meer en meer horeca schakelen Wifi uit
    Berichten Int. d.d. 23/08/10 ‘USA: DJ Steve Miller eist onmiddellijk excuses van Fox News;
    Berichten NL d.d. 07/08/10 ‘Lezersinzending Toevluchtsoord.

    Welterusten

    Geplaatst door: Marijke op
  • @ Tiemen,

    Dat doe ik toch al, maar dan met mijn mobiel (internet).

    Geplaatst door: Scheeps elektriciën op
  • Wat een onzin.
    Idee is achterhaald.
    Laat zeemanshuis een umts stick verkopen en internet pre-paid kaarten en je bent al klaar.
    Of laat door agenten zoiets aan boord brengen.
    10x betere verbinding als met wifi

    Geplaatst door: Persimiso op
  • De Zwitserse matrozen hebben al ontslag genomen !
    Zie : http://www.stopumts.nl/doc.php/Berichten%20Internationaal/4987/zwitserland_justitie_laat_eigen_kantoren_afschermen_tegen_straling_emv
    De vakbonden moeten eerst nadenken voordat zij wat gaan roepen. Dat geldt ook voor de reders. Maak van jullie schepen geen magnetrons !

    Geplaatst door: Bram op
  • WiFi-A warning signal

    http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/panorama/6674675.stm
    @ van der Bijl.

    Lijkt mij toch niet zo,n luminieus idee ! Volgens mij gaan de opvarenden voor de bijl want 24 uur per dag blootstelling aan gepulste (kunstmatige)
    elektromagnetische straling tast het immuunsysteem aan.

    Na het asbestdebacle volgt nu het elektromagnetische stralingsdebacle.

    Bezint eer gij begint.
    Groetjes,
    Thea.

    Geplaatst door: Thea op
  • En wie moet die WiFi voor varenden gaan betalen? Zal dan wel weer indirect bij ons terecht komen… Als ze zo nodig willen internetten gaan ze maar naar een zeemanshuis of kopen ze maar zo’n kaartje voor in de laptop, moet ik ook.

    Maar dan wat anders, zorg dan wel dat alleen zeevarenden toegang hebben. Anders staan de ‘spotters’ ook al in de haven op AIS te kijken welke schepen eraan komen.

    Geplaatst door: Tiemen op
  • Voorzorg is beter dan nazorg !
    Art. 152 juncto art. 174 lid 2 EG
    Elektromagnetische straling stopt niet bij aankomst van het menselijk vel.

    Geplaatst door: BAWA-NL op
  • Het is echt een lunieneus idee om alle scheepen van WiFi te gaan voorzien hier mee krijg je betere arbeids voorwaarden

    Geplaatst door: van der bijl op

Reageer