Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Twee nieuwe tuchtcolleges

DEVENTER

Wanneer per 1 januari 2010 het onderzoek naar de oorzaak van scheepsrampen is overgegaan naar de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV), treden twee nieuwe tuchtcolleges voor de zeescheepvaart aan, in Amsterdam en in Willemstad (Curaçao). Wat kunnen de opvarenden van Nederlandse zeeschepen, vallend onder het Tuchtcollege voor de Scheepvaart te Amsterdam, vanaf die datum verwachten? Mr. U.W. baron Bentinck, voorzitter van de honderd jaar oude Raad voor de Scheepvaart, geeft antwoord.

1 / 1
Twee nieuwe tuchtcolleges

Twee nieuwe tuchtcolleges

Bentinck is nauw betrokken geweest  bij de voorbereidingen voor het nieuwe tuchtcollege en was ook beoogd voorzitter. Omdat er, tegen de verwachtingen in, ongeveer tien jaar overheen ging voordat alles rond was met de aanpassingen van rijkswetten en de financiën (onder meer) voor de OVV, ziet Bentinck nu af van dit voorzitterschap. Voorzitter van het nieuwe college wordt mr. D. Roemers en plaatsvervangend voorzitter mr. E. Bik. Beiden zijn nu nog plaatsvervangend voorzitter van de Raad voor de Scheepvaart.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • gerard

  we hadden een binnenvaartrampencommissie,is opgedoekt.Nu hebben we de onderzoeksraad
  o.l.v..vanVollenhoven

 • Karel

  Dat zou misschien voor de binnenvaart ook niet gek zijn. Er zijn genoeg schippers (die zich kapitein noemen) welke zich misdragen. Niet stoppen voor gemeerde / ten anker liggende schepen, acociaal opstellen t.o.v. collegas, uitbuiten van personeel, ruim onder de vracht varen enz enz

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook