Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Niemand de wal op zonder TWIC-card

DEVENTER

Zeevarenden mogen vanaf 14 april in geen enkele Amerikaanse haven meer ‘zo maar’ de wal op. Vanaf die datum geldt het Transportation Worker Identification Credential Program (TWIC). Dat wil zeggen dat een geldig visum en paspoort niet meer volstaan, maar dat buitenlandse zeelieden alleen nog onder begeleiding van boord mogen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • teus

  Mee eens,ze zijn nog netb zo gek als vroeger.Toen ik eens in New York lag werd zelfs een sinasappel uit mijn hut gehaald,omdat die uit Isreal kwam.Ook moest al de etenswaren,die niet uit de USA kwamen achter slot en grendel.Alleen hun troep moest je afnemen.
  Een oud wtk’er

 • subaru rijder met rijnpatent

  Mee eens , een groot hek om dat achtelijke land.Maar de oplossing is om gewoon met bijboot naar de wal te gaan buiten de poort om.

 • Piet

  Als ze nou eens een groot en hoog hek om Amerika zetten. Dan kan er niemand meer in of uit.
  Ik dacht dat Nederland gek was, maar de regels die die cowboys daar verzinnen slaan werkelijk alles. Ook die volstrekt belachelijke ISPS komt daar vandaan. Het kost iedereen handenvol met geld en schept alleen maar schijnveiligheid en moderne gevangenschappen

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook