Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Bemanning dankt leven aan citroenlucht

DEVENTER

Als die citroenlucht niet aan onze CO2 was toegevoegd, waren er aan boord ongetwijfeld doden te betreuren geweest. CO2 is een sluipmoordenaar. Ik wil die geurtoevoeging aan de CO2 graag onder ieders aandacht brengen.’ Dat zei kapitein Antonius Nagel vorige week dinsdag 4 november op de zitting die de Raad voor de Scheepvaart wijdde aan de lekkage uit de flessen van de brandblusinstallatie aan boord van de chemicaliëntanker Dutch Progress.

De kapitein werd bijgevallen door zijn directeur R. Krootjes van rederij Broere Shipping in Dordrecht. Krootjes: ‘Er lag vier man te slapen in de accommodatie toen het gebeurde. Zonder die citronella waren we waarschijnlijk helemaal klaar geweest. Ik wil dit aandragen ter lering, ook aan de overheidsinstanties. Deze zaak is belangrijk voor de Nederlandse scheepvaart. Iedereen moet dit weten.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook