Sleepboot Vlieland gaat na 61.000 mijl weer op huis aan

“Nu wil ik het haventje van Vlieland weer zien en moet ik eindelijk maar eens trouwen met mijn Izabella”, meldt kapitein/eigenaar Piet Ottosen van de sleepboot Vlieland aan het einde van zijn tot nu toe langste reis. Ottosen is net binnen met het kustwachtschip Jaguar, dat hij begin juni op Curaçao oppakte en dat na een brand in de machinekamer op de Gorinchemse Damen Shipyards wordt hersteld.

"Onze reis begon eigenlijk in februari 1998, sindsdien is de sleepboot niet meer op Vlieland geweest. De vier bemanningsleden zijn op één na de hele tijd aan boord gebleven. Volgens het GPS-log zijn sindsdien 61.000 zeemijlen afgelegd. De afgelopen twee jaar staken we acht keer de Atlantische Oceaan over met een sleepboot van zeventig ton en met slechts één lege retourvaart."

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer