Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Irakezen willen met gestolen vissersschip Kanaal oversteken

BOULOGNE

De Franse politie heeft woensdag 2 januari 14 Irakezen aangehouden die in de haven van Boulogne bezig waren een viskotter te stelen om daarmee de oversteek naar Engeland te maken.

Getuigen die zagen dat mensen probeerden om de deur van de brug te forceren waarschuwden de politie. Onder de 14 Irakezen was een moeder met twee kinderen. De politie is nog op zoek naar twee mannen die ervan worden verdacht de actie te hebben opgezet.
 
In november slaagden 17 Iraniërs erin met een gestolen vissersschip Dover te bereiken, waar ze werden gearresteerd. Het schip was opgevallen door de vreemde koers die het voer.
De Britse kustwacht heeft besloten zoveel mogelijk schepen die elders zijn gestationeerd naar Het Kanaal te halen in verband met het gestegen aantal pogingen om met al dan niet gestolen vaartuigen de oversteek te maken. In elk geval komen twee schepen terug uit de Middellandse zee die daar waren om vluchtelingen in veiligheid te brengen. (WdN)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook