Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Nieuw voor de oesterkweek

‘S GRAVENPOLDER

Hans Nelis van Sealand uit 's-Gravenpolder heeft een nieuw vaartuig in de vaart gebracht voor het oogsten van tafeloesters op de Yerseke Bank.

1 / 1
De YE-240 Chaland is met een diepgang van slechts 20 centimeter gemaakt voor het oogsten van tafeloesters.  (Foto Bram Pronk)

De YE-240 Chaland is met een diepgang van slechts 20 centimeter gemaakt voor het oogsten van tafeloesters. (Foto Bram Pronk)

Het aluminium vaartuig YE-240 Chaland is 14 meter lang en 3,60 meter breed. De diepgang bedraagt slechts 20 centimeter. Het schip is van Franse makelij, gebouwd door Navalu in Le Port Du Bec, Bouin, een scheepswerf die is gespecialiseerd in custom-made aluminium (vissers)vaartuigen tot 35 meter lengte. Nelis is ook eigenaar van twee grote oestervaartuigen, de 30 meter lange YE-40 Maatje Cornelia uit 1936 en de 31,67 meter lange YE-140 Dei Gratia uit 1909. (BP) 

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook