Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Holland Fisheries Event: impuls voor economie en innovatie

URK

De 8e editie van Holland Fisheries Event, de visserij- en maritieme beurs van Nederland op 5 en 6 oktober 2018, trekt weer meer standhouders dan in 2016 naar Urk. Dé Nederlandse visserijbeurs staat onder de exposanten bekend als ‘een beurs waar je zaken kunt doen'.

1 / 2
Blik op de beursvloer tijdens de vorige editie van Holland Fisheries Event in 2016. (Foto HFE)

Blik op de beursvloer tijdens de vorige editie van Holland Fisheries Event in 2016. (Foto HFE)

De beursvloer van Holland Fisheries Event, in de Koningshof Party & Events op Urk, wordt ingenomen door meer dan 100 exposanten uit binnen-en buitenland, toeleveranciers van de visserij en maritieme sector. Vanwege de enorme belangstelling is het aantal stands opnieuw uitgebreid, er is een extra paviljoen bijgebouwd. Op enkele stands na is de beurs volledig verhuurd.

De beursorganisatie ziet een opvallende toename van internationale bedrijven die graag hun producten en diensten presenteren aan de Nederlandse visserijsector. Ruim 300 vertegenwoordigers van de exposanten zullen twee tot drie dagen vertoeven op Urk. Naar verwachting zullen circa 4000 mensen de beurs bezoeken.

Europese opening
De officiële openingshandeling op vrijdag 5 oktober om 10.30 uur zal worden verricht door CDA-Europarlementslid Annie Schreijer-Pierik. Zij zal uiteraard ingaan op de positie van de Nederlandse visserij vanuit Europees oogpunt.

Vrijdag van11:00 uur tot 21:00 uur en zaterdag van 09:00 tot 15:00 uur is de beurs voor het publiek geopend. De beurs is gratis toegankelijk; vooraf aanmelden via de website wordt van harte aanbevolen. Ook het parkeren is gratis.
Holland Fisheries Event is meer dan alleen een beurs. De bedrijvigheid in de aanloop er naartoe, tijdens de beursdagen en na afloop zorgen voor een economische en innovatie impuls voor de totale visserijsector.

Tweemaal wordt er in de presentatiezaal een kort seminar MDV gehouden, vrijdag 19.00 uur en zaterdag 10.00 uur, als evaluatie en vooruitblik na drie jaar Masterplan Duurzame Visserij.

De gemeente Urk heeft alle standhouders en het bedrijfsleven op Urk uitgenodigd voor een standhoudersborrel later op de vrijdagavond. Visserijwethouder Geert Post zal daar het ‘Gouden Scholletje' uitreiken aan een ondernemer die zich op het gebied van innovatie in de visserij dienstbaar heeft gemaakt.

Eindbeslissers
De visserij- en maritieme beurs staat onder de exposanten bekend als een echte vakbeurs waar je zaken kunt doen. ‘De bezoekers die op onze tweedaagse beurs afkomen zijn voornamelijk de eindbeslissers binnen het bedrijf. Op de vorige editie in 2016 werden er tientallen orders gesloten en getekend in de stands. We zijn een echte vakbeurs. Daar zijn we trots op', zegt Klaas-Jelle Koffeman, voorzitter van Stichting Visserijdagen Urk die initiator is van Holland Fisheries Event.

Flynth-paviljoen
Flynth adviseurs en accountants is opnieuw hoofdsponsor van Holland Fisheries Event. De A-zaal waarin de hoofdsponsor al enkele edities zichzelf groots presenteert, krijgt de naam Flynth-paviljoen. Een paviljoen waar Flynth met bedrijven gerelateerd aan het Masterplan Duurzame Visserij zoals Padmos, Hoekman Shipbuilding en Comint Urk zal uitpakken en waar de laatste innovaties en de nieuwste plannen op het gebied van visserijondernemerschap gepresenteerd zullen worden.

 

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook